Mäsu zdar!
Táto stránka slúži na registráciu kurzov od Romana. Ak vlastníš poukaz na kurz a vybral/a si si termín, práve tu sa môžeš záväzne prihlásiť. Prosím, nezabudni zadať svoje správne telefónne číslo a email, aby sme ťa mohli informovať o prípadných zmenách a novinkách. Pre správnu registráciu prosím nezabudni odfotiť svoj poukaz. Dôležitý je buď textový kód na poukaze alebo QR kód na zadnej strane kartičky.
Nemáš poukaz? Nevadí, pokojne si ho môžeš zakúpiť na našom eshope eshop.masoodromana.sk
Mäsová univerzita od Romana ponúka v súčasnosti dva druhy kurzov. Tieto kurzy na seba nenadväzujú a tak ich nie je nutné absolvovať oba.
Kurzy sú určené pre dospelých. Prípadné výnimky prosím konzultujte mailom na kurzy@masoodromana.sk.
Nové termíny kurzov priebežne dopĺňame. Sleduj náš instagram a facebook, nakoľko aj tam dávame info o pridaných termínoch.
Chceš dostať informáciu o nových termínoch? Vlož si svoj email na terminy.masoodromana.sk a pošleme ti notifiáciu, keď pribudnú ďalšie termíny.
Grilovací kurz
sobota, 05.07.2025 od 10:00
Popis: Kurz je kombináciou masterclassu, kde sa budeme venovať mäsu z ohľadu vedy, Teplo a teplota, Voda a proteíny, Steakové rezy. To doplníme grilovacou teóriou, kde sa porozprávame o rozdiele medzi uhlím a briketami, potom prejdeme na priame a nepriame grilovanie, fire management. Poviem vám svoje hacky na efektívne a rýchle rozpálenie grilu a to, aký je rozdiel medzi low&slow a hot&fast grilovaním.
Povieme si o griloch a rozdiele medzi grilom, udiarňou a keramickou pecou a tiež to, prečo je grilovanie na plyne vlastne úplný nezmysel. Čo sa týka samotnej prípravy na grile, tak tam si pripravíme celú grilovaciu hostinu, kde prejdeme od klobás a špekáčok, cez grilované kura, následne bravčové kotlety, pomaly grilované bravčové rebrá, steaky bežné aj tie hrubé na kosti, k tomu prílohy a na konci si samozrejme pripravíme dezert.
Témy: Grilovanie
Trvanie: 8 hodín
Miesto: malá dedinka pri Radošine
Voľných miest: 0(obsadené)
Kurací kurz
pondelok, 07.07.2025 od 17:00
Popis: 2025-06-03 Tu počas 4roch hodín začneme vývarom z tlakového hrnca, rozrobíme kura, vysmažíme naložený kurací rezeň, upečieme celé kura “naplocho” a tiež parádne lízatká z kuracích krídel. Tu sa bude pracovať s nožíkom, takže bacha :) Všetko preberieme samozrejme z pohľadu food science, takže ak si nebol/a doteraz najmúdrejši/a v kuchyni, po mojich kurzoch určite budeš. :)
Témy: Kuracie, vývar, rozrábka, rezeň, krídla, food science
Trvanie: 4 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 6 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
utorok, 08.07.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 0(obsadené)
Grilovací kurz
sobota, 12.07.2025 od 10:00
Popis: Kurz je kombináciou masterclassu, kde sa budeme venovať mäsu z ohľadu vedy, Teplo a teplota, Voda a proteíny, Steakové rezy. To doplníme grilovacou teóriou, kde sa porozprávame o rozdiele medzi uhlím a briketami, potom prejdeme na priame a nepriame grilovanie, fire management. Poviem vám svoje hacky na efektívne a rýchle rozpálenie grilu a to, aký je rozdiel medzi low&slow a hot&fast grilovaním.
Povieme si o griloch a rozdiele medzi grilom, udiarňou a keramickou pecou a tiež to, prečo je grilovanie na plyne vlastne úplný nezmysel. Čo sa týka samotnej prípravy na grile, tak tam si pripravíme celú grilovaciu hostinu, kde prejdeme od klobás a špekáčok, cez grilované kura, následne bravčové kotlety, pomaly grilované bravčové rebrá, steaky bežné aj tie hrubé na kosti, k tomu prílohy a na konci si samozrejme pripravíme dezert.
Témy: Grilovanie
Trvanie: 8 hodín
Miesto: malá dedinka pri Radošine
Voľných miest: 0(obsadené)
Masterclass
pondelok, 14.07.2025 od 16:30
Popis: Tu sa za 5 hodín dozvieš všetko z kurzu Steakové minimum a k tomu ešte oveľa viac, aby si bol/a macher v príprave mäsa.
Preberieme témy z oblasti food science so zameraním na teplo a teplotu, bielkoviny v mäse a ich správanie sa počas tepelnej prípravy, správne teploty prípravy mias, plemená, vysvetlíme si rozdiely medzi delením mäsa v rôznych krajinách a ak bude čas, povenujeme sa aj grilovaniu na drevenom uhlí . A aby to nebola tak úplne prísna škola, naučíme sa čapovať pivo. K tomu si ukážeme, ako sa pripravuje bežný “tenký” steak, hrubý steak na kosti a tiež japonské wagyu.
Témy: Teplomery, správne teploty prípravy mäsa, chyby pri príprave, delenie mäsa, rozdiely v delení, zrenie suché, mokré a teplé, druhy steakov, plemená, metódy low&slow a hot&fast a yaktori wagyu
Trvanie: 5 hodín
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 0(obsadené)
Steakový kurz
utorok, 15.07.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 0(obsadené)
Steakový kurz
streda, 16.07.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 8 [Prihlásiť sa]
Masterclass
pondelok, 28.07.2025 od 16:30
Popis: Tu sa za 5 hodín dozvieš všetko z kurzu Steakové minimum a k tomu ešte oveľa viac, aby si bol/a macher v príprave mäsa.
Preberieme témy z oblasti food science so zameraním na teplo a teplotu, bielkoviny v mäse a ich správanie sa počas tepelnej prípravy, správne teploty prípravy mias, plemená, vysvetlíme si rozdiely medzi delením mäsa v rôznych krajinách a ak bude čas, povenujeme sa aj grilovaniu na drevenom uhlí . A aby to nebola tak úplne prísna škola, naučíme sa čapovať pivo. K tomu si ukážeme, ako sa pripravuje bežný “tenký” steak, hrubý steak na kosti a tiež japonské wagyu.
Témy: Teplomery, správne teploty prípravy mäsa, chyby pri príprave, delenie mäsa, rozdiely v delení, zrenie suché, mokré a teplé, druhy steakov, plemená, metódy low&slow a hot&fast a yaktori wagyu
Trvanie: 5 hodín
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 0(obsadené)
Steakový kurz
utorok, 29.07.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]
Grilovací kurz
sobota, 02.08.2025 od 10:00
Popis: Kurz je kombináciou masterclassu, kde sa budeme venovať mäsu z ohľadu vedy, Teplo a teplota, Voda a proteíny, Steakové rezy. To doplníme grilovacou teóriou, kde sa porozprávame o rozdiele medzi uhlím a briketami, potom prejdeme na priame a nepriame grilovanie, fire management. Poviem vám svoje hacky na efektívne a rýchle rozpálenie grilu a to, aký je rozdiel medzi low&slow a hot&fast grilovaním.
Povieme si o griloch a rozdiele medzi grilom, udiarňou a keramickou pecou a tiež to, prečo je grilovanie na plyne vlastne úplný nezmysel. Čo sa týka samotnej prípravy na grile, tak tam si pripravíme celú grilovaciu hostinu, kde prejdeme od klobás a špekáčok, cez grilované kura, následne bravčové kotlety, pomaly grilované bravčové rebrá, steaky bežné aj tie hrubé na kosti, k tomu prílohy a na konci si samozrejme pripravíme dezert.
Témy: Grilovanie
Trvanie: 8 hodín
Miesto: malá dedinka pri Radošine
Voľných miest: 7 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
pondelok, 04.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
utorok, 05.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 7 [Prihlásiť sa]
Grilovací kurz
štvrtok, 07.08.2025 od 10:00
Popis: Kurz je kombináciou masterclassu, kde sa budeme venovať mäsu z ohľadu vedy, Teplo a teplota, Voda a proteíny, Steakové rezy. To doplníme grilovacou teóriou, kde sa porozprávame o rozdiele medzi uhlím a briketami, potom prejdeme na priame a nepriame grilovanie, fire management. Poviem vám svoje hacky na efektívne a rýchle rozpálenie grilu a to, aký je rozdiel medzi low&slow a hot&fast grilovaním.
Povieme si o griloch a rozdiele medzi grilom, udiarňou a keramickou pecou a tiež to, prečo je grilovanie na plyne vlastne úplný nezmysel. Čo sa týka samotnej prípravy na grile, tak tam si pripravíme celú grilovaciu hostinu, kde prejdeme od klobás a špekáčok, cez grilované kura, následne bravčové kotlety, pomaly grilované bravčové rebrá, steaky bežné aj tie hrubé na kosti, k tomu prílohy a na konci si samozrejme pripravíme dezert.
Témy: Grilovanie
Trvanie: 8 hodín
Miesto: malá dedinka pri Radošine
Voľných miest: 6 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
pondelok, 11.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]
Masterclass
utorok, 12.08.2025 od 16:30
Popis: Tu sa za 5 hodín dozvieš všetko z kurzu Steakové minimum a k tomu ešte oveľa viac, aby si bol/a macher v príprave mäsa.
Preberieme témy z oblasti food science so zameraním na teplo a teplotu, bielkoviny v mäse a ich správanie sa počas tepelnej prípravy, správne teploty prípravy mias, plemená, vysvetlíme si rozdiely medzi delením mäsa v rôznych krajinách a ak bude čas, povenujeme sa aj grilovaniu na drevenom uhlí . A aby to nebola tak úplne prísna škola, naučíme sa čapovať pivo. K tomu si ukážeme, ako sa pripravuje bežný “tenký” steak, hrubý steak na kosti a tiež japonské wagyu.
Témy: Teplomery, správne teploty prípravy mäsa, chyby pri príprave, delenie mäsa, rozdiely v delení, zrenie suché, mokré a teplé, druhy steakov, plemená, metódy low&slow a hot&fast a yaktori wagyu
Trvanie: 5 hodín
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 5 [Prihlásiť sa]
Grilovací kurz
nedeľa, 17.08.2025 od 10:00
Popis: Kurz je kombináciou masterclassu, kde sa budeme venovať mäsu z ohľadu vedy, Teplo a teplota, Voda a proteíny, Steakové rezy. To doplníme grilovacou teóriou, kde sa porozprávame o rozdiele medzi uhlím a briketami, potom prejdeme na priame a nepriame grilovanie, fire management. Poviem vám svoje hacky na efektívne a rýchle rozpálenie grilu a to, aký je rozdiel medzi low&slow a hot&fast grilovaním.
Povieme si o griloch a rozdiele medzi grilom, udiarňou a keramickou pecou a tiež to, prečo je grilovanie na plyne vlastne úplný nezmysel. Čo sa týka samotnej prípravy na grile, tak tam si pripravíme celú grilovaciu hostinu, kde prejdeme od klobás a špekáčok, cez grilované kura, následne bravčové kotlety, pomaly grilované bravčové rebrá, steaky bežné aj tie hrubé na kosti, k tomu prílohy a na konci si samozrejme pripravíme dezert.
Témy: Grilovanie
Trvanie: 8 hodín
Miesto: malá dedinka pri Radošine
Voľných miest: 7 [Prihlásiť sa]
Kurací kurz
pondelok, 18.08.2025 od 17:00
Popis: 2025-06-03 Tu počas 4roch hodín začneme vývarom z tlakového hrnca, rozrobíme kura, vysmažíme naložený kurací rezeň, upečieme celé kura “naplocho” a tiež parádne lízatká z kuracích krídel. Tu sa bude pracovať s nožíkom, takže bacha :) Všetko preberieme samozrejme z pohľadu food science, takže ak si nebol/a doteraz najmúdrejši/a v kuchyni, po mojich kurzoch určite budeš. :)
Témy: Kuracie, vývar, rozrábka, rezeň, krídla, food science
Trvanie: 4 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 7 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
utorok, 19.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 9 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
pondelok, 25.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]
Steakový kurz
utorok, 26.08.2025 od 17:00
Popis: Tento trojhodinový kurz je vhodný pre každého, kto sa chce zlepšiť pri varení a príprave mäsa, a steakov.
Tu ťa naučím, ako pripravovať mäso tak, aby sa ti zakaždým podarilo. Ukážeme si prípravu bežného “tenkého” steaku, a jedného, aspoň 3 centimetre hrubého steaku na kosti. Vysvetlíme si základné princípy spracovania a prípravy mäsa, preberieme druhy zretia, a rozdiely a mýty, ktoré sa o príprave mäsa tradujú.
Témy: Teplomery, chyby pri príprave, delenie mäsa, zrenie, druhy steakov, metódy low&slow a hot&fast
Trvanie: 3 hodiny
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]
Masterclass
sobota, 30.08.2025 od 16:30
Popis: Tu sa za 5 hodín dozvieš všetko z kurzu Steakové minimum a k tomu ešte oveľa viac, aby si bol/a macher v príprave mäsa.
Preberieme témy z oblasti food science so zameraním na teplo a teplotu, bielkoviny v mäse a ich správanie sa počas tepelnej prípravy, správne teploty prípravy mias, plemená, vysvetlíme si rozdiely medzi delením mäsa v rôznych krajinách a ak bude čas, povenujeme sa aj grilovaniu na drevenom uhlí . A aby to nebola tak úplne prísna škola, naučíme sa čapovať pivo. K tomu si ukážeme, ako sa pripravuje bežný “tenký” steak, hrubý steak na kosti a tiež japonské wagyu.
Témy: Teplomery, správne teploty prípravy mäsa, chyby pri príprave, delenie mäsa, rozdiely v delení, zrenie suché, mokré a teplé, druhy steakov, plemená, metódy low&slow a hot&fast a yaktori wagyu
Trvanie: 5 hodín
Miesto: Mäso od Romana, Račianska 26D Bratislava
Voľných miest: 10 [Prihlásiť sa]